Meedense Marieke Timmer wereldkampioen met hond Rallyx

Marieke Timmer uit Meeden is het voorbije weekeinde met haar hond Rallyx wereldkampioen geworden tijdens het door Federatie Hondensport Nederland georganiseerde World Agility Championship (WAC, vrij vertaald: behendigheid) in buitensportcentrum De Spreng in het Gelderse Laag-Soeren. Timmer en de 3 jaar jonge Rallyx bleven 65 andere deelnemers in haar categorie voor.

De Meedense noteerde een tijd van 32.086 seconden. De Italiaan C. Romano (hond Pink) werd tweede in en tijd van 32.335. Ook het Canadese duo M. O’Neille en Arctic Cyclone (32.695) haalden het podium.

Wedstrijden

De wedstrijden waren van woensdag tot en met gisteren. Rallyx kwam dagelijks in actie en op vrijdag zelfs tweemaal.

Verrassend

De titel werd toch enigszins verrassend binnengehaald. “Rallyx is een snelle en jonge hond. En heeft niet veel ervaring. Stiekum had ik het wel gehoopt.” Marieke loopt pas sinds juni vorig jaar met hem.  

Mijn vader

“Rallyx is de hond van mijn vader. Door een operatie van hem en een blessure van mijn eigen hond ben ik met Rallyx begonnen te lopen. Fantastisch dat we in zo’n korte tijd ons hebben gevormd tot een team en ons hebben weten te plaatsen voor het WAC.”

Tweemaal tweede op WK

Deze fantastische prestatie komt niet uit de lucht vallen. Marieke Timmer werd in de afgelopen jaren, met een andere hond, al tweemaal tweede op een WK. “Rallyx is een halfbroertje van die hond.”

Oorkonde

De Meedense keerde met een grote gouden medaille, voeding en supplementen (beschikbaar gesteld door sponsors) en een oorkonde huiswaarts. 

Wensen

Wat heeft Timmer, al 15 jaar actief in deze hondensport, na deze wereldtitel nog te wensen? Lachend: “Nog meer wereldkampioenschappen.”

Bron: menterwolde.info

9 september 2022

FHN Algemeen Nieuws | Nieuws Behendigheid