Aanvragen examen

Wat ontzettend leuk dat je als Hondenschool een examen wilt aanvragen!
De FHN biedt examens in oplopende moeilijkheidsgraad voor SHH, GGB, GG1, GG2 en GG3.
Een examen voor cursisten betekent vaak een afsluiting van een trainingsperiode en geeft een mooi doel om naartoe te werken.
Om een examen aan te kunnen vragen dient u aangesloten te zijn bij de Federatie Hondensport Nederland voor de discipline Gedrag & Gehoorzaamheid.

Wat, wanneer en hoe vraag je alles aan voor een officieel GG examen? Lees dit document voor een duidelijk overzicht. Heb je nog vragen? Stel ze via examens@fhn.nl

Onder dit formulier staat de uitleg hoe cursisten zelf kunnen inschrijven voor een examen of hoe de club dit kan doen.

  De cursisten die meedoen aan het examen hebben een actieve G&G licentie nodig. Wij adviseren om cursisten dit zelf te laten doen en te activeren zodat zij eigenaar zijn en blijven over hun gegevens en de gegevens van de hond(en).

  FHN-Online account aanmaken Via deze link kunnen de examenkandidaten gratis een account aanmaken. Zij ontvangen dan een activatiemail waarna zij kunnen inloggen in FHN-Online en zij al hun gegevens achter kunnen laten. De GG-licentie kost dit seizoen maar € 3,75 en is t/m het einde van het seizoen geldig. Zij kunnen hier ook meedoen op de GG-wedstrijden die georganiseerd worden door het jaar heen. Ontzettend leuk en leerzaam om eens op een ander terrein de oefeningen te doen. Ook hier kunnen mensen opgaan voor een diploma.

  FHN-Online is een systeem dat gepresenteerd wordt op een website, u verlaat de FHN-website en komt in het FHN-online systeem van 1Dogsports.

  Heeft u het maken van de accounts voor de cursisten als club toch liever zelf in de hand? Dat kan ook;

  • Log in met uw account waar de club aan gekoppeld zit
  • De taal kunt u op Nederlands instellen als u dit fijn vindt door op het vlaggetje te klikken
  • Klik op CLUB MANAGER (rechts bovenin op de pagina), dan komt u in het dashboard van uw club
  • Klik op TOEVOEGEN – User (dan krijgt u een lijst te zien met al uw gebruikers die bij de club zijn aangesloten)
  • Klik op MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKER AAN
  • Hier vult u de naam en het emailadres van degene in die examen zal gaan doen en creëert u een wachtwoord
  • Bij ‘Lid van groepen’ klikt u alleen de box ‘OWNER’ aan
  • U klikt daarna op ‘OPSLAAN EN AFSLUITEN’

  Uw cursist krijgt dan een link om de account te activeren en de gegevens in te vullen. Natuurlijk is het dan belangrijk om dit gemaakte wachtwoord aan de cursist te geven OF  de cursist kan direct het wachtwoord wijzigen door het account te activeren en ‘wachtwoord vergeten’ aan te klikken. Als hondenschool kunt u zien wanneer er honden zijn toegevoegd en of de licenties zijn geactiveerd.

  U kunt de verdere gegevens ook zelf in de hand houden. Als je op ‘MANAGEMENT’ klikt in de clubaccount, kunnen er honden toegevoegd worden. Let er wel op dat eerst de ‘User’ al eerder is toegevoegd, anders kan de hond niet gekoppeld worden. 

  • Voor veel gestelde vragen kunt u hier kijken: FHN Online – Federatie Hondensport Nederland
  • Heeft u inhoudelijke vragen over het SHH of GG-programma? Stuurt u dan een email naar gg@fhn.nl
  • Heeft u vragen over FHN-Online die u niet kunt terugvinden in de FAQ? Of loop je als club of cursist tegen problemen aan in het systeem, dan kan je een email sturen naar online@fhn.nl

   Wij streven ernaar om alle vragen binnen 3 dagen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

  Onder auspiciën van de FHN worden jaarlijks vele wedstrijden, diplomadagen en examendagen georganiseerd door hondenscholen die bij de FHN zijn aangesloten op het gebied van bovenstaande hondensporten. De FHN maakt principieel bij geen enkele wedstrijd of ander evenement onderscheid tussen rashonden en rasloze honden.

  Wilt u trainen bij een bij de FHN aangesloten hondenschool, kijk dan bij Hondenscholen.

  Bent u actief als vereniging of hondenschool op het gebied van de hondensport en wilt u informatie over aansluiting bij de FHN, dan kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.