Apporteersport

De apporteersport is geënt op de jachthonden sport.

De wedstrijden zijn opengesteld voor alle (rassen) honden en worden uitsluitend uitgevoerd met dummy’s en/of blokken.

Er zijn:

Diplomadagen, waarin de proeven die men moet afleggen volledig zijn omschreven.
Werkproeven, hierbij wordt aan het begin van de dag bekend gemaakt welke proeven er zijn en deze zijn bij elke werkproef anders.

Over apporteersport

Er worden onder auspiciën van de Federatie Hondensport Nederland twee soorten wedstrijden georganiseerd.

Apporteersport is een hondensport, waarbij het appèl, de wil om voor de baas te werken (will-to-please), doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond en van de baas op de proef worden gesteld. De apporteersport is geënt op de jachthonden sport. Thans mogen alleen honden uit de jachthondengroep en kruisingen die sterk lijken op jachthonden met jachtproeven meedoen. Het wordt ook steeds moeilijker om toestemming te krijgen om met groepen op geschikte locaties te trainen en om proeven af te leggen. Ook zijn er veel mensen die niet met dood wild zoals konijnen en eenden willen trainen. De door de Federatie Hondensport Nederland georganiseerde wedstrijden zijn opengesteld voor alle honden en de proeven zijn zodanig aangepast dat deze voor alle honden uitvoerbaar zijn. Zo mag er gebruik worden gemaakt van zowel houten als kunststoffen apporteerblokken en van dummy’s. De proeven zijn zo gemaakt dat zij in veel gevallen op de trainingsvelden van de hondenscholen kunnen worden afgelegd. Hierdoor kunnen de trainingen ook op deze velden plaatsvinden.

Apporteren is een sport waar zowel hond als baas van genieten!

Er worden onder auspiciën van de Federatie Hondensport Nederland twee soorten wedstrijden georganiseerd.

Diplomadagen

Op deze dagen kan je als combinatie gaan voor het behalen van het A, B of C diploma. De proeven voor de diploma’s staan volledig omschreven in het reglement. Als voor alle onderdelen ten minste een voldoende is verkregen krijgt men een officieel diploma met een cijferlijst.

Werkproeven

Een combinatie kan met deze proeven meedoen in de klasse waarin een diploma is behaald of als beginner in de A0. Elke keer is het weer een verrassing hoe de proeven eruit zien, een uitdaging op elk niveau. De basis van deze proeven komt vanuit de omschreven diplomaproeven.

Socials

Informatie over de Apporteersport wedstrijden? Word lid van de Telegram of Facebookgroep! Daar wordt alle informatie geplaatst.

Informatie

Team Apporteersport

Aanspreekpunt:
Jack van Rengs ✉

 

Keurmeesters

Bianca Koreman
Jack van Rengs 
Lieuwe Douma
Miranda van Tiggelen
Nadanja Maassen
Siska Dijkema
Uwe Sommerdijk
Wilma van Spaandonk
Doorli Rensen

 

Kalender

[decm_event_filter _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}" _i="2" _address="2.1.3.2" /]