Gedrag & Gehoorzaamheid

Gedrag & Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging.

Wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Over Gedrag & Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Bij de FHN gaan we daarin een stukje verder. We bouwen het allemaal verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn: het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen, het los laten volgen in een parcours en over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Dit alles in een wedstrijd omgeving waar alle facetten naar voren komen.

Op elke wedstrijd kan je ook een diploma halen. Hoe leuk is dat? Een andere omgeving dan op de eigen club tussen andere mensen met dezelfde passie. De wedstrijden zijn er voor elk niveau, hebben een informele en gezellige sfeer en zijn zeer leerzaam voor iedereen. Nog geen SHH, maar train je wel op GGB-niveau? Dan kan je op elke wedstrijd toch meedoen in de GG0 klasse.

Ben jij ook zo enthousiast om samen met je hond te gaan (samen)werken en wil je vanuit je puppy- en/of pubercursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn.

Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Wedstrijden

Bij de FHN G&G wedstrijden kunt u met een actieve licentie deelnemen in de klasses: GG0, GGB, GG1, GG2 en GG3. Ook kunt u een officieel diploma behalen op een wedstrijd. In de reglementen kunt u terugvinden wat de eisen voor de diverse klasses zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator.

Examens

U kunt als aangesloten hondenschool officiële examens aanvragen voor de klasses: SHH, GGB, GG1, GG2 en GG3. Hiervoor heeft u een actief lidmaatschap G&G nodig welke u kunt activeren via uw FHN-Online account. Vragen over examens kunt u stellen aan examens@fhn.nl en alle vragen over lidmaatschap en FHN-Online kunt u stellen aan online@fhn.nl.

Informatie

Coördinatie examens

Keurmeesters

Debbie Baarendse
Gina Valkenhoff
Jack van Rengs
Lambert Drissen
Mariette van der Vos
Peter Mols
Uwe Sommerdijk

 

Kalender

Nieuws

FHN G&G competitie

De competitie is natuurlijk nog in volle gang! Maar we wilden jullie deze tussenstand niet onthouden. Let wel op, deze stand geeft een wat vertekend beeld want zoals bekend doe je alleen mee wanneer je tenminste 3 wedstrijden hebt gelopen. Heb je dit aantal van 3...

De FHN gaat ervoor

Check regelmatig onze wedstrijdkalender, wekelijks worden er nieuwe wedstrijden toegevoegd in verschillende disciplines. Er staan al vele wedstrijden in. INDOOR: de eerste FHN indoor G&G wedstrijd is op zondag 27 november in Laag-Soeren Wil je als hondenschool...

Workflow GG examens

Wat, wanneer en hoe vraag je alles aan voor een officieel GG examen? Lees dit document voor een duidelijk overzicht. Heb je nog vragen? Stel ze via examens@fhn.nl

G&G reglementen

Er is een aantal wijzigingen aangebracht in de reglementen voor de G&G. Dit betreft voor de meeste klassen een kleine wijziging, alleen bij de SHH is de wijziging voor de oefening ‘visuele prikkel’ groter.Hondenscholen hebben t/m 31 augustus 2022 bij een examen...