Startlicenties

Vanaf nu biedt de FHN een tweetal mogelijkheden om een startlicentie aan te vragen.
Ten eerste via een hondenschool die is aangesloten bij de FHN, zoals iedereen dit gewend is.
Het tarief voor deze licentie bedraagt (normaal) € 7,50. Daarbij draagt de hondenschool contributie af aan de FHN. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld waaruit blijkt dat voor de meeste hondenscholen dit de voordeligste manier blijft.
Ook hebben hondenscholen hierbij de meerwaarde dat ze vermeld staan op de website van de FHN en dat de FHN de mogelijkheid gaat bieden om tegen een gereduceerd tarief deel te nemen aan instructeursdagen voor de diverse disciplines.

De tweede manier om een licentie aan te vragen is via een privélicentie. Dit gaan we aanbieden zodat iedereen een licentie aan kan vragen, ook wanneer je niet traint bij een aangesloten hondenschool.
Het tarief voor deze licentie bedraagt (normaal) € 30,00. Hierbij is geen verdere contributie verplicht aan de FHN.
Maar omdat hier geen sprake is van een aangesloten hondenschool, maar alleen een privépersoon, zal er ook geen vermelding zijn op de website van de FHN en geen toegang tot de instructeursdagen.

Zowel met de reguliere startlicentie als met de privélicentie kan worden deelgenomen aan de competities en eventuele selectie voor de Nederlandse Kampioenschappen en het WAC. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld om duidelijk te laten zien wat de diverse kosten zullen zijn.

In dit voorbeeld is gerekend met de huidige tarieven 2022/2023, t/m augustus 2023 geldt voor de jaarcontributie en de licenties een korting van 50%. (Prijswijzigingen voor het seizoen 2023/2024 voorbehouden)

TarievenReguliere
licentie
Privé
licentie
Jaarcontributie€ 80,00 
Contributie per discipline€ 30,00 
Licentie€ 7,50€ 30,00
 
Totale kosten bij:
Bij inschrijving van 1 licentie€ 117,50€ 30,00
Bij inschrijving van 5 licenties€ 147,50€ 150,00
Bij inschrijving van 10 licenties€ 185,00€ 300,00

Wanneer je zonder licentie toch aan een wedstrijd wil meedoen om hiermee kennis te maken is dit nu voor een aantal sporten mogelijk. Wanneer dit mogelijk is, zal dit in de uitnodiging van de wedstrijd vermeld worden.

Hiervoor dien je dan een mail te sturen naar licenties@fhn.nl met hierin de gevraagde gegevens zoals vermeld in de uitnodiging van de wedstrijd. Er wordt dan een daglicentie voor je aangemaakt.
Een daglicentie geeft alleen toegang tot de wedstrijd waarvoor deze is aangevraagd. Uitslagen die gelopen worden, zullen niet meetellen voor de competities en deelname aan selecties voor de Nederlandse Kampioenschappen en het WAC zijn niet mogelijk.

20 april 2022

FHN Algemeen Nieuws