Speuren gaat weer van start!

De Federatie heeft samen met het speurteam, onder leiding van coördinator Jan van den Broek, gekeken hoe het speurseizoen 2022 weer van start kan. Met de gemaakte afspraken kunnen we samen meer flexibiliteit bieden aan de speurdiscipline en de deelnemers. Hiermee wordt een mooie opstart gemaakt naar een groeiende speurdiscipline waarbij het Speurteam vanaf 2023 weer in zal zetten op een volledige competitie met een Nederlands Kampioenschap. Door in 2022 de mogelijkheid te bieden van daglicenties, wil de Federatie enthousiaste speurders en andere hondensporters enthousiasmeren om ook eens met een wedstrijd mee te doen.

De belangrijkste punten willen we graag even uitlichten:

  • In 2022 worden er wedstrijden georganiseerd waar combinaties een diploma kunnen behalen in 1 ingeschreven klasse
  • ​Prijzenschema is afhankelijk van aantal deelnemers per klasse
  • Horizontale instroom is nu mogelijk vanuit verschillende organisaties
  • Elke deelnemer ontvangt een diploma wanneer deze ​voor de 1e keer in een bepaalde klasse 70 punten of meer heeft behaald
  • Promoveren: Een combinatie moet 2x 85 punten of meer hebben behaald om door te kunnen stromen naar een hogere klasse. Hier zit geen tijdsbestek aan vast.
  • Inschrijfprijzen: € 20,- voor SC1, SC2 en SC3 & € 22,50 voor SH1 en SH2. Jeugdleden betalen maar € 10,-
  • Daglicenties zijn mogelijk in 2022. Kosten zijn € 2,50 extra per combinatie en wedstrijd. Per wedstrijd kunt u hiervoor de volgende gegevens sturen naar speuren@fhn.nl: Voornaam + Achternaam, Postcode, Naam hond, Ras/kruising, Chipnummer, Optioneel: emailadres

Voor alle details willen wij jullie verwijzen naar het volledige ‘Algemeen Reglement Speuren’ op de website. Op dit moment worden bovenstaande wijzigingen nog verwerkt in het algemeen reglement. Zodra dit volledig is wordt het naar de Speurhondenscholen toegestuurd en op de website geplaatst.

Het speuren is afhankelijk van de boer en de boer is afhankelijk van het weer. Om deze reden kan er niet ver vooraf een specifieke datum gepland worden. De intentie is om de maanden aan te geven wanneer er waar een wedstrijd zal worden georganiseerd. Pas 4 weken voor de wedstrijd zal de definitieve datum bekend gemaakt worden.

21 april 2022

Nieuws Speuren