Blik op de toekomst

Transparantie, heldere communicatie en in gesprek blijven zijn een basisvoorwaarde voor een goed bestuur. Dit heeft de Federatie afgelopen maand helaas niet waar kunnen maken door KvK perikelen en hierdoor was veel radiostilte de enige weg. Nu alles is geregeld kan de Federatie weer verder.

Iedereen kan en mag met elke hond de sport beoefenen die hij/zij fantastisch vindt om samen met de hond te doen. Samen met je hond genieten van de sport, veel gezelligheid en toch uitdagend en leerzaam voor een ieder op elk niveau. Hart voor de sport.

Vanuit deze mooie gedachte, waar de FHN voor staat, heb ik toegezegd om het nog zittende bestuur te helpen bouwen en heb ik ja gezegd op de rol van voorzitter binnen het bestuur. Om door te gaan hebben we samen de voorwaarde gesteld om de FHN, wanneer mogelijk, om te bouwen naar een vereniging zodat er een gekozen bestuur kan komen en leden officieel inspraak en rechten krijgen. Kan dit niet nu al, zullen veel mensen denken? Nee, helaas, in de situatie waarin de FHN zich nu bevindt is het niet verstandig om dit nu te doen. De FHN moet in de basis eerst weer rechtop staan en draaien. Wanneer dat staat, dan kan de FHN naar een vereniging omgebouwd worden. Wat we wel willen delen is dat we vanaf nu al veel meer vanuit de lopers en hondenscholen willen acteren en zoveel mogelijk mensen willen betrekken in het opbouwproces. Waar in het verleden vaak werd teruggegrepen naar ‘Zo deden we dat altijd’, zou de FHN graag toe willen werken naar ‘denken in kansen en mogelijkheden en kijken hoe we daar komen’.

Prioriteiten en intenties

· Communicatiekanalen openen en in gesprek met de leden, lopers, vrijwilligers en belanghebbenden:
Communicatie naar buiten, maar ook naar de officials en de vrijwilligers is al jaren een bron van ergernis voor velen. Daarom is direct gestart met het opzetten van alle mediakanalen om dit te kunnen doorbreken. We zullen ook de mogelijkheid tot reactie openzetten waarover we vooraf wel afspreken dat positief opbouwende feedback en kritiek zeer welkom is, echter afbrekende of ongegronde ‘uitroepen van frustratie’ niet. De officials zullen onderling ook een eigen communicatiepagina krijgen op facebook waar ze ook met andere sporten in contact kunnen komen.

· Open kaart geven, transparant zijn

· Een visie opstellen om een FHN aansluiting waarde te geven voor een hondenschool

· Open licentiebeleid uitwerken waarbij ook individuen en mensen zonder licentie kunnen meedoen.
Dit is belangrijk om een sport te stimuleren, te laten groeien, mensen een wedstrijd te laten ervaren en de lopers van de hondenscholen in de buurt ook de kans geven om lekker met een wedstrijdje mee te doen.

· Toekomstbestendige website

· Digitalisering en Programmatuur

· Vrijwilligers zoeken die zich voor een sport willen inzetten

· Sporten in ere herstellen

· Financiële processen en werkwijzen onder de loep nemen en houdbaar te maken voor de toekomst

· Opleidingen voor (nieuwe) keurmeesters en scheidsrechters verzorgen

· Opvoedtak binnen de GG uitbreiden

Kan alles tegelijk? Een utopische gedachte, wij doen dit allemaal op vrijwillige basis. Wel kunnen wij iedereen vertellen dat het nog zittende bestuur de afgelopen weken fulltime bezig is geweest om alle schade in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat de FHN niet volledig ten onder ging. De FHN kan alleen zo verder wanneer we de negativiteit en stugheid loslaten en we vol positiviteit, kijkend naar kansen en mogelijkheden samen doorgaan om te bouwen aan een toekomst van de FHN.

Ook meedenken? Iedereen is welkom om te praten over de toekomst en ideeën te delen.

Met vriendelijke groet,

Yvette Huizer

Voorzitter Federatie Hondensport Nederland

13 maart 2022

FHN Algemeen Nieuws