World Agility Championships in Bourgbarré

Afgelopen week waren de World Agility Championships in Bourgbarré, Frankrijk. Vanuit de FHN is daar een grote groep sporters naar toe gegaan om te strijden voor de eer en te genieten van de prachtige rondjes en fijne parcoursen.
Over vijf dagen heen werden er 9 verschillende parcoursen gelopen. De verschillende onderdelen waren de Biathlon (gecombineerde uitslag van Jumping en Vast Parcours), de Individueel en Allround (vier parcoursen die individueel medailles opleverden én mee telden voor een allround kampioenschap) en de Teams.

Er waren landen uit de hele wereld aanwezig om tegen elkaar te strijden. De sfeer was geweldig, allemaal mensen bij elkaar die allereerst sporter zijn, maar daarnaast ook liefhebber van honden en de sport. Saamhorigheid.
Naast het Nederlandse team, waren er ook diverse Nederlandse vrijwilligers aanwezig. Een belangrijke rol was weggelegd voor de Chiefjudge Wim Bekendam, die samen met de VAR Jan-Paul van Es alle beelden op video checkte om zéker te zijn dat de juiste deelnemer winnaar werd. Een hels, maar dankbaar karwei.

Het Nederlandse team heeft gestreden en niet zonder resultaat! Op het individuele Vast Parcours won Antal van Tienen met Zoef zilver en zusje van Zoef, Reeza, won met Agnes Csengö brons. Alsof dat nog niet genoeg was, streed Agnes ook voor het Allround kampioenschap en werd daar met Reeza Wereldkampioen, een hele knappe prestatie! We zijn daarom ook ontzettend trots op deze prijswinnaars.

Om een team goed te laten draaien, zijn er ook goede coaches nodig en dit jaar deden Wilma Manenschijn en Henk Timmer dat weer op onnavolgbare wijze. Coaches zijn een belangrijk onderdeel van een team en onmisbaar. Bedankt daarvoor!

Aan het einde van het WAC werd bekend gemaakt dat het kampioenschap in 2025 in Zwitserland zal zijn. Dit is dan van 16 tot en met 22 juni 2025.

Bedankt Team NL, coaches en vrijwilligers! Het was onvergetelijk.