Spannende strijd op het NK Speuren in Winterswijk

2023 was weer het opstartjaar voor het speuren bij de FHN waarin we veel nieuwe gezichten en honden hebben mogen verwelkomen. Het is ontzettend fijn dat het altijd een groep mensen is die op de wedstrijden gezamenlijk optrekt, elkaar motiveert, van elkaar leert en die de passie voor het speuren met elkaar delen. Volgend jaar zullen we nog meer nieuwe deelnemers kunnen verwelkomen en hopen we als team dat we de sport kunnen uitbreiden.

Op 25 november is er door de speurgroep van VDH de Grensstreek in Winterswijk een fantastisch NK georganiseerd waarbij alle keurmeesters aanwezig waren. De deelnemers werden door 2 keurmeesters tegelijk beoordeeld en er is gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen Speuren 2023’ op de niveaus Speurcertificaat 1, 2 en 3. Alle deelnemers hebben een mooi aandenken en hun plaatsing mee naar huis gekregen.

Het Speurteam van de FHN wil alle winnaars van harte feliciteren!

Speurcertificaat 1
Nederlands Kampioen Speuren is geworden Ria Klein Ikkink met Goya
2e plaats is behaald door Alida Sikkema met Ombra
3e plaats is behaald door Claudia te Lindert met Senna

Speurcertificaat 2
Nederlands Kampioen Speuren is geworden Kelly Mosselmal met Easy
2e plaats is behaald door Linda Esseling-Feits met Venya
3e plaats is behaald door Bertus Akkeman met Daisy

Speurcertificaat 3
Nederlands Kampioen Speuren is geworden Helga Boeijink met Jasny
2e plaats is behaald door Harrie Wijkamp met Brando
3e plaats is behaald door Arie Menkhorst met Inox


Wij willen ‘Onze Hond’ bedanken voor het sponsoren van de 1e prijzen: Jaarabonnement op ‘Onze Hond’.
Wil jij ook goedkoop een abonnement afsluiten? Dat kan via deze link, alle FHN leden krijgen een flinke korting.

Daarnaast willen wij onze sponsor bedanken die de prijzentafel met bokalen en medailles van het NK Speuren mogelijk heeft gemaakt en onze keurmeester Harrie ten Have voor het maken van de aandenkens voor alle deelnemers.

Promotiepunten
Op dit NK konden geen diploma’s behaald worden, maar wel promotiepunten die gebruikt konden worden om te promoveren. Bij een resultaat van 85 punten of meer kunnen deelnemers een promotiepunt verdienen. Degene die een promotiepunt hebben behaald zijn:

Speurcertificaat 1
Ria Klein Ikkink met Goya, 2e promotiepunt, promoveert naar SC2
Alida Sikkema met Ombra, was al gepromoveerd naar SC2

Speurcertificaat 2
Kelly Mosselman met Easy, 1e promotiepunt SC2
Linda Esseling-Feith met Venya, 1e promotiepunt SC2
Bertus Akkerman met Daisy, 2e promotiepunt voor SC2 en promoveert naar SC3

Speurcertificaat 3, beide combinaties waren al gepromoveerd naar SH1
Helga Boeijink met Jasny, 2e promotiepunt voor SC3 en promoveert naar SH1
Harrie Wijkamp met Brando, komt al uit in SH1

Bovenstaande resultaten en promoties zijn verwerkt in het systeem.


Volgend seizoen 2024
In 2024 hebben we voornemens om 7 wedstrijden en een NK te organiseren. Voor de definitieve data zijn we in gesprek met verschillende locaties die de beschikking hebben over speurvelden. Heb je als speurgroep of organisatie ook interesse om een speurwedstrijd te hosten? Stuur even een email naar speuren@fhn.nl. Zodra de definitieve data bekend zijn zullen ze op de wedstrijdkalender worden gepubliceerd.

Competitie en Nederlands Kampioenschap seizoen 2024
In 2024 zal er met een FHN-licentie (privé of via een aangesloten instelling) op verschillende niveaus meegedaan kunnen worden aan de competitie en aan het einde van het seizoen zal weer worden afgesloten met een mooi Nederlands Kampioenschap. Zodra alle randvoorwaarden hiervoor bekend zijn zal dit gepubliceerd worden.

Licenties en deelname aan de wedstrijden in 2024
Alle huidige licenties zijn nu aan het einde van het seizoen gedeactiveerd. Iedereen kan in zijn/haar FHN online account onder het kopje account de licentie weer activeren.
Welke licentie heb je nodig?

  • Wanneer de hondenschool of speurgroep is aangesloten bij de FHN en lid is van de discipline Speuren (klik hier om te kijken welke dit zijn) – Licentie Speuren
  • Ben je een individueel persoon? Dan heb je nodig: Prive licentie Speuren
    Met een licentie kan je je inschrijven voor elke speurwedstrijd en meedoen aan de Competitie Speuren 2024. Zeker een aanrader om dit te doen.
    Loop je tegen problemen aan bij het activeren van een nieuwe licentie of weet je toch niet goed welke je nu moet kiezen? Maak een belafspraak door een app te sturen naar: 06-46054812, dan zorgen we samen dat het goed komt.

Extra Communicatiekanaal Whatsapp
https://whatsapp.com/channel/0029VaFiAmEK0IBb2rM1uy1o
Op dit moment gebruiken we het FHN Speuren kanaal op Telegram: t.me/fhnspeuren
Veel mensen geven toch aan dat dit lastig is om diverse redenen. Gelukkig heeft Whatsapp sinds kort ook een KANAAL dienst. Komend seizoen zullen we beide kanalen gebruiken om alle relevante informatie te delen. Iedereen kan het Whatsapp kanaal vinden onder de naam: FHN Speuren met het FHN logo ter herkenning.

Hierbij komen we aan het einde van een prachtig speurseizoen. We hopen jullie allen volgend jaar terug te zien op de wedstrijden en veel nieuwe mensen te mogen verwelkomen in deze mooie sport. Heb je feedback voor ons of vragen? Schroom niet om het team te mailen of een bericht te sturen. speuren@fhn.nl

1 december 2023

FHN Algemeen Nieuws | Nieuws Speuren