DISCIPLINE: SPEUREN We gaan weer van start!

Beste hondenscholen en speurders,

We kunnen aankondigen dat er een enthousiast team is van Speurofficials die er dit jaar voor gaan om te keuren op FHN speurevenementen.

Het team van speurofficials bestaat uit:
Vincent Nijhof, Harrie ten Have, Herman Janssen, Alida Sikkema en Kenny Vander Sanden.
Yvette Huizer zal een groot deel van de communicatie blijven verzorgen en is bereikbaar via speuren@fhn.nl.

In dit bericht lezen jullie de belangrijkste punten om weer met veel plezier aan de slag te kunnen! Wij hebben er zin in en zien jullie graag.

Wat is de visie:
FHN Speuren is geschikt voor alle honden die zoekend of revierend speuren. In de discipline kunnen diploma’s behaald worden voor: Speurcertificaat 1, Speurcertificaat 2, Speurcertificaat 3, Speurhond 1 en Speurhond 2.

Hoe ziet komend seizoen eruit?
Komend seizoen zal er door het team nagedacht worden hoe het revierend zoeken beter opgenomen kan worden in ons reglement en de keureisen. Voor de komende wedstrijden zullen de officials rekening houden met het gedrag dat revierende honden laten zien tijdens het speuren. Revierende honden worden uitgedaagd om dichter op het spoor te zoeken en mogen maximaal 1 meter van het spoor wijken.

Diploma’s en Wedstrijden 2023
Het doel is om 6 wedstrijden te organiseren komend jaar. Er zijn al 4 enthousiaste aanvragers en we hebben nog zeker 2 plekjes over. Wij zijn nog op zoek naar locaties, de rest rondom alle organisatie regelt de FHN allemaal, we houden het graag zo simpel mogelijk voor jullie. In de zomer zal het team besluiten of er voldoende animo is om eind november / begin december een Nederlands Kampioenschap Speuren te organiseren. Voor de zomer zal het team keuren op 3 wedstrijden voor enkel Speurcertificaten. Na de zomer zien we ook graag weer de speurhonden terug op de wedstrijden.

De geplande data die ook al op de website staan zijn:
– Zaterdag 6 mei, bij HS West-Brabant in Rucphen – SC1, 2 en 3
– Zaterdag 20 mei, in Winterswijk – SC1, 2 en 3
– Zaterdag 17 juni, bij HS de Hoekse Sprong in Essen – SC1, 2 en 3
– September, in Zelhem – SC1, 2 en 3 & SH1 en 2 (datum wordt later bekend gemaakt)

Op elke wedstrijd is het mogelijk om je diploma te behalen op het niveau waar je voor hebt ingeschreven.
Lees ook ons ‘Algemeen Reglement Speuren’ voor meer relevante informatie.

Toegang tot speurvelden en wil je wat extra inkomsten….?
Iedereen die toegang heeft tot speurvelden mag een speurwedstrijd voor de FHN faciliteren. Het minimum aantal (betalende) deelnemers is 8.
Wat verwachten wij van degene die de wedstrijd faciliteert
o Toegang tot voldoende speurlocaties, dit vooraf overleggen met een van de FHN speurofficials
o Toegang tot een kantine of startlocatie waar de deelnemers kunnen verzamelen. Heb je dit niet? Overleg met ons, wij hebben een relatief groot netwerk.
o Verzorging van de FHN officials (koffie/thee en eventueel lunch in overleg)
Wat levert het op:
o Je ontvangt € 75,- locatievergoeding
o Je ontvangt € 1,50 per deelnemer
o Extra kantine-inkomsten van de deelnemers

Competitie 2023
Vanaf 3 wedstrijden op hetzelfde niveau doe je mee voor de competitie, superleuk toch! Daag jezelf uit om je score te verbeteren. Kijk naar elkaar, leer van elkaar en stel vragen. Dit jaar is er een competitie voor SC1, SC2 en SC3. Vanaf 2024 starten we ook weer een competitie op voor de speurhonden.

Hoe kan ik meedoen?
Heb je nog geen gratis FHN-Online account? Maak deze dan hier aan!
Vul de gegevens in van jezelf en van je hond en schaf een licentie aan, deze is een heel jaar geldig en hiermee mag je aan alle wedstrijden van de discipline meedoen. Je kan een goedkopere licentie aanvragen wanneer de instelling waar je traint voor het Speuren is aangesloten. Kijk hier welke hondenscholen hiervoor bij de FHN zijn aangesloten, vul je postcode in, filter op speuren en klik “zoek”.

Wanneer je bent ingelogd bij FHN-Online kan je alle evenementen vinden door hier te klikken.
Klik de wedstrijd aan waar je aan mee wil doen, het systeem heeft al je gegevens, en betaal online. Wel zo makkelijk. Je kunt jouw bevestiging van inschrijving direct na de inschrijving terugzien in jouw persoonlijke FHN-Online account en je ziet jezelf terug in de lijst met deelnemers op de pagina van de wedstrijdaankondiging. Zie je jezelf niet terug? Stuur een email naar online@fhn.nl dan lossen we het op.

Wat zijn geschikte speurvelden?
Een geschikt terrein is een grasveld, weiland, akker, bosgrond of braakliggend industrieterrein. Hierbij kan en mag het voorkomen dat er een weg overgestoken moet worden vanaf SC3 en hoger. Vragen hierover? Stel ze aan speuren@fhn.nl

Vragen of feedback? Stuur ons een email. We zien jullie allemaal graag weer op de speurvelden.

5 maart 2023

FHN Algemeen Nieuws | Nieuws Speuren