Loskoppelen WAC-selectie en reguliere competitiewedstrijden

Na uitvoerig overleg hebben we de keuze gemaakt om de WAC-selectie los te koppelen van de reguliere competitiewedstrijden.
Voor de lopers heeft dit als voordeel dat de WAC-selectie in de ochtenden gelopen wordt en de reguliere competitiewedstrijd in de middag. In seizoen 2023-2024 kan dit ook betekenen dat er alleen een WAC-selectie gelopen wordt.
Dit seizoen zullen de reguliere C-lopers nog wel samen met de WAC-selectie lopen, vanaf volgend seizoen niet meer.

Ook op financieel gebied zal de FHN de WAC-selectie loskoppelen van de reguliere behendigheidswedstrijden. Dit heeft als voordeel dat het zoeken en vinden van sponsors een ander proces doorloopt wat meer kansen creëert voor sponsoring. Naast dat alle informatie op de FHN pagina te vinden zal zijn, zal wacnl.nl ook weer in gebruik genomen worden voor publicaties en informatie. Komend seizoen (2023-2024) heeft deze loskoppeling ook invloed op een eventueel benodigde licentie en de inschrijfprijs. Hierover zal op een later tijdstip meer bekend worden gemaakt.

Tenslotte volgt deze beslissing de visie dat de FHN voor iedereen is. Dit betekent in de praktijk onder andere dat de FHN streeft naar gelijke aandacht voor alle lopers; zowel de reguliere loper als de lopers met internationale ambities. Door de WAC-selectie los te koppelen wordt dit in de praktijk ook haalbaar.

Heeft u vragen hierover? Stuur dan een email naar behendigheid@fhn.nl

3 december 2022

Nieuws Behendigheid